wrecking

Beszámolók, személyes észrevételek, billy-s müfajban elkövetett balhékról

HTML

the horibillies, the hellfreaks, lonesome carroll and the riverside jumpers, the burning aces

2011.12.10. 15:17 | caravelle | Szólj hozzá!

 2011.dec.09., tündérgyár: 

a bandák: fenti fellépőlista valamelyest eltér az eredetileg meghirdetettől, ugyanis két banda is lemondta koncertjét. az első késszúrást a voodoo allen-től kaptuk, amikor a hét közepe körül megtudtuk, hogy nem tudnak jönni. a második, ha szabad, még keményebben érintett, hiszen a lengyel the jet-sons azért nem jöhetett, mert az általam nagyon gyűlölt szlovák rendőrök hiányolták autójukról a téli gumikat. így a szabálytalanságra hivatkozva, az autó forgalmiját a helyszínen bevonták. innen (is) gratulálok most nekik!

ez a hír, bizony rányomta bélyegét az egész estére, ráadásul a lengyel banda problémája csak az utolsó pillanatban derült ki. a szervezés beindult, megpróbálták pótolni a hiányt, soron kívül, kezdés előtt három órával sikerült egy beugróra lehívni lonesome carroll-t és bandáját, akik azon a napon már túlvoltak egy koncerten. így alakult ki végül a fellépő bandák listája.

the horibillies: a végtelenül elhivatott, céltudatos srácok letolták indulatos koncertjüket, a tőlük megszokott dinamikával és jókedvvel.

the hellfreaks: egy igazi poklos koncert, már elvárható vérrel, hullaszínnel, táncosnővel. a már-már családi hangulatban a kedvet csak megdobja, amikor kétszer ugranak neki egy számnak. hajrá az új lemezhez! egyre komolyabban gondolják, szeretjük őket!

lonesome carroll and the riverside jumpers: végszóra tudtak beesni a helyre, de a ritmust egyből felvették és letoltak egy igazi rockabilly balhét, abból a fajtából, ahol csak az ötvenes évek hangzása érvényesül. a banda egy új formáció, én most láttam őket először, nem tudtam mire számíthatok. már tudom, ha ezt a műfajt keresem, velük nem ér csalódás.

the burning aces: nos, az osztrák bandától azt a rockabillyt hallottam, ami hozzám a legközelebb áll. dinamikus, amikor kell lüktető, vad, mégis tradícionális. nem tudja eldönteni a néző, hogy lökdösődjön, vagy keressen egy partnert magának a pörgetéshez. egyszerűen kompetensek!

a hely: utolsó látogatásom óta sokat fejlődtek a körülmények, rajta vannak az ügyön. ha viszont azt nézem, hogy ez egy élőzenés szórakozóhely, a hangosításon volna mit fejleszteni. a zenekarok, legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták elérni azt a színvonalat, ami alapvetően jellemzi őket egy felkészültebb helyen. elképzelhető, ha valaki nincs tisztában ezzel a hátránnyal és először hallja az adott bandát, legközelebb kihagyja. ehhez sok érintettnek nem fűződik érdeke.

összegezve: mindenki megtette a magáét, ismét bizonyítottuk a műfajok összeférhetőségét, a hely nézze át a hangfalait, köszönet a bandáknak ezért a remek estéért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wrecking.blog.hu/api/trackback/id/tr773453468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása