wrecking

Beszámolók, személyes észrevételek, billy-s müfajban elkövetett balhékról

HTML

Voodoo Allen, A Részeg Derrick lehelete

2015.03.01. 18:54 | caravelle | Szólj hozzá!

0004343059_10.jpg

 

Szinte napra pontosan egy éve volt az utolsó blogbejegyzés. Ez engem is meglepett, főleg mert nem azért maradt ki ez az időszak mert nem lett volna téma, hanem mert kb lusta disznó vagyok. 

De most megtört a jég, megjelent ugyanis a második Voodoo Allen album, ami mellet nem nagyon lehet szó nélkül elmenni. Címe, A Részeg Derrick lehelete. Bár nem erről az oldaláról ismerjük leginkább az öreg BMW-őrült nyomozót, biztosan tudna mesélni pár átitalozott éjszakájáról. 

Tehát egy 7+1 számos albumról beszélünk, letölthető formátumban. Aki bírja a bandát nem fog csalódni sem a zenét, sem a szövegeket illetően. Itt-ott még Szabó Ottó hangja is feltűnik, természetesen Derrick felügyelőt szinkronizálva. Egyébként nem ezek a kiollózott mondatok az egyetlen rádióbarát szövegek az albumon, az énekben is találhatunk a megszokottnál kevésbé trágár megnyilvánulásokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne hozták volna a régi formát a védjegyükké vált szókimondásokat illetően.

A hangulat különben abszolút billysre sikerült, érezhetően maradva a rockabilly alapoknál, psychobilly lélekkel eltorzítva. Nem tudtam nem észrevenni már elsőre azokat a fricskákat a szövegekben, amik mint egy unalmas töri órán, a kibelezett Versatil ceruzából kilőtt galacsin mechanizmusával viccelődnek a rockabilly "elitosztagával", vagy a soha nem feledhető, rémálmokban visszatérő volt csajokkal. Tehát görbetükör és véres bosszú, valamint haverokkal piálás a fő csapásirány a szövegeket tekintve, mindegyik jól eltalált megfogalmazásban, hatalmas igazságtartalommal, megtörtént esetek alapján.

Ha kifejezetten a fülekre gyakorolt hatást vizsgálom, azt kell mondanom, nálam ez az a szint amikor hallom a zenét minden zaj nélkül, de nem hallok feleslegesen tiszta dolgokat, olyanokat, amiket egy koncerten nem is tudnának produkálni a zenészek. Nincs eltúlozva, kicsicsázva semmi.

Majdnem végezetül, aki pedig kíváncsi a pártfüggő véleményemre is, annak azt mondanám, hogy én már az album miatt rongyosra hallgattam a telefonomat, ez akármilyen csörömpölés kapcsán nem szokott megtörténni. És ha már telefon, még egy csengőhang is elkészült, amit a linken keresztül letölthettek: 

https://www.dropbox.com/s/dye3ye4lrcw73a3/derrick.mp3?dl=0

De ha még egy sort leírnék a témában, azt gyanítom hűtlen lennék az irányzathoz, ráadásul feleslegesen szófosó, lévén ezt hallgatni kell nem olvasni! Erre buzdítanék tehát mindenkit, ha jól csináltam a dolgot, akkor alább van egy link, ahol potom pénzért lefelé lehet töltögetni. Tegyétek meg, mehet a wreck! 

http://voodooallen.bandcamp.com/album/r-szeg-derrick-lehelete-drunken-derricks-breath

Köszönet nélkül nincs bejegyzés természetesen, mert ha nem lenne miért hálálkodni, akkor nem is lehetne miről írkálni. Úgyhogy köszi a Voodoo Allen-nek és Horst Tappert-nek, valamint a tim minden tagjának, akik hozzájárultak a hanganyag végső formábaöntéséhez! 

F.T.W.!

 

süti beállítások módosítása