wrecking

Beszámolók, személyes észrevételek, billy-s müfajban elkövetett balhékról

HTML

The Silver Shine, 2012. Szept. 08.

2012.09.24. 21:53 | caravelle | Szólj hozzá!

Az utóbbi hetek blogolás-hanyagolásának második áldozata egy nagyszabású Düreres balhé, amelyből ismét a The Silver Shine volt az érdeklődésem középpontjában. Kisterem, éjfél után, nem kevés csúszással, ami azért volt kicsit bosszantó, mert a Dürer és az Amigo közötti ingázásom miatt, aminek a lényege két koncert megtekintése lett volna, (Amigo: Rockin' RockCats), majdnem mindkettőről lemaradtam. Végül félsikert értem el, Atiékat a Dürerben még pont elkaptam, az Amigoban viszont csak parolázhattam egyet a cimbikkel. Legközelebb talán minden összejön. . . 

Viszont ahhoz képest, hogy itt nem annyira a billy-s műfajok voltak előtérben, egész szép számmal akadt ismerős a közönség között. A koncert természetesen elég zúzósra sikerült, a "hagyományos" tracklist-tel, ami a legjobb számokat jelenti, bár kissé rövidre kellett fogniuk a srácoknak a sok fellépő miatt.

Ez egyébként amolyan nyárvégi, első klubkoncert dolog volt, jó bemelegítése a hűvösebb, őszi-téli hangulatnak, amit már nagyon várok. Az ember jobban össze van zárva az ismerősökkel, lehet dumálgatni, meg fagyoskodni a dohányzóban, nem kell naphosszat kergetni valakit a 6000 négyzetkilóméteres fesztiválokon. Persze, annak is megvan a varázsa, de megunható. Tehát, ez egy tökéletes klubhangulatú Silver koncert volt, semmi sallang, pont amire az ember vágyik. Dumálgatás, koncert, dumálgatás, köszönetnyilvánítás. 

Jól éreztük magunkat, köszi szépen, legközelebb!

The Silver Shine, 2012. aug. 19.

2012.09.24. 20:52 | caravelle | Szólj hozzá!

Szégyenteljes, több mint egy hónapos csúszással megírt beszámolómat kezdhetném olyan indokokkal, hogy persze, sok a meló, meg sajna nem csak a balhékról és firkákálásról szól az élet, stb. De persze nem így kezdem, hanem úgy, hogy a jó balhékat bármikor fel lehet eleveníteni, átdumálni, megköszönni. Ezzel most jól kidumáltam magam és még nem is hazudtam, mert tényleg emlékezetes este volt az ünnepekre lezárt budai parton. 

Rengeteg arrajáró, mit sem sejtő, csupa outsider, és persze egy adag, tudatosan összegyűlt psycho-rockabilly-s törzsközönség előtt esett meg az előadás. A kelleténél kicsit több okoskodó fakabát és pár biztonsági jelenlétében azért volt kis lökdösődés is, mert a hangulat igencsak megjött. Hallhattunk magyar szövegre átírt régebbi dalokat is, sokak nagy örömére. Tényleg jól sikerültek, úgy vettem észre, hogy az emberek között lassan kiegyenlítődnek az igények, és nagy sikereket lehet elérni a magyar szövegekkel. Nem volt ez mindig így!

Tehát, voltak régi, újabb és régi-új számok is, mind tökéletes kivitelezésben, jó hangulat mellett. Akik most látták őket először, azok között is nagy volt a siker. A hangosítás rendben volt, igazi fesztivál hangulatú volt az este, jó idő volt, lehetett lézengeni előtte-utána, csak a kisbolt volt kicsit messze. De el kellett gyalogolni, mert a felvonult árusoknál ki tudja miért, nem volt sör.

Nem tudom, mitől volt ez a balhé más mint a többi, de tényleg jól sikerült és több volt mint egy egyszerű klubkoncert. Jók vagytok, köszönjük mégegyszer, remélem hagyomány lesz ebből az utcabálos cuccból!

süti beállítások módosítása