wrecking

Beszámolók, személyes észrevételek, billy-s müfajban elkövetett balhékról

HTML

The Hellfreaks, Wolfgangs (Franciaország, Sélestat)

2012.02.22. 00:01 | caravelle | Szólj hozzá!

  Átérve a német helyszínről a franciaországi klubba, az első benyomásom alapján inkább visszamentem volna. Az egy-két órás meglepődött várakozás után, amely azzal telt, hogy "hol lehet itt koncertezni?", megjelent azonban egy kb 6-8 főből álló brigád és nagy hévvel elkezdték miszlikre szedni az addig asztaloktól és székektől zsúfolt söröző-kávézót. Jó volt látni a felkészültséget és a profizmust. Minden a helyére került, a mobil hangcuccoktól, a méretre gyártott ablakszigetelő paneleken át, a csocsó helyiségből átértékelődött backstage-ig. Kellemesen csalódtunk és megnyugodtunk.

Sajnos a hely téglafalait még ez a vérprofi banda sem tudta áthelyezni, a furcsa formákban kicsit eltévedtek a hangok. Szerencsére azért olyan zavaró nem volt a dolog, hogy megzavarja az önfeledt szórakozást, kedves volt a hangulat és a közönség. A bandák kitettek magukért, nagyobb mozgás a nézők között csak a helyhiány miatt nem keletkezett.

Az előadások jól felépítettek voltak, szépen fokozták végig az izgalmat. A Wolfgangs-ban az előző napi beugró dobos helyét visszakapta az állandó dobosuk. Elvileg a  Hellfreaks is ütős problémákkal küzdött, de tökéletesen meg tudták oldani a helyzetet és nem volt okuk az izgalomra, felkészült beugrót találtak a koncertekre. Köszönet Vilinek! Tehát a bandák itt is hozták a jobbik formájukat.

A zenélés után folytatódott a temérdek mennyiségű étel és ital elfogyasztása, amivel itt is telepakolták az öltözőt. Egyedülálló módon, még ital kupon is maradt felhasználatlanul, amire talán még nem volt példa a történelemben.

Csak köszönet illethet mindenkit aki kivette a részét a balhéból, lehetne hetente egy ilyen, köszönjük!

The Hellfreaks, Wolfgangs (Németország, Auggen)

2012.02.21. 22:32 | caravelle | Szólj hozzá!

  Kicsit messzire kellett menni ezért a balhéért, de megérte. Jólesett kicsit kiszakadni a megszokott közegből, kicsit lökdösődni, piálgatni, hátba veregetni, színpadról lerángatni idegen ismerősöket.

A fogadtatás és a vendéglátás durván túllőtt a várakozásokon. Kaja, pia, ami belefér. . . 

A Raumstation Sternen nevű helyen egyébként három banda lépett fel, szégyenteljes a dolog, de az elsőnek nem tudom a nevét. Igazi, egyszerű oldschool punkot nyomtak, egy tagbaszakadt énekessel, egy darkos kinézetű basserrel, egy S.P.A.H.M. rajongó dobossal és egy glam rockos megjelenésű gitárossal, akit közös megegyezés után a "rozsomák" névvel illettünk.

Utánuk jöttek a francia Wolfgangs, furcsa, kicsit Imelda May-es hangzással, átmenetet képezve a rockabilly és a psychobilly között. Bőgő, gitár, beugrós dobos, női ének. Teljesen pozitív, szimpatikusak. Egész nap nem lehetne őket hallgatni, de koncert szinten mindenképp érdekes és izgalmas élmény.

Harmadik volt a The Hellfreaks, jó hangulatú, bár kezdetben kissé leszögezett lábú közönség előtt. Később azért már kialakult egy egészséges mozgás, egyszer még a bőgő is veszélybe került, de el lett hárítva a véletlen támadás. A koncert utáni boltolásból ítélve a közönség meg volt elégedve az egyébként tényleg zsír zenei teljesítménnyel.

A backstage-ben dugig tömött hűtőszekrény kiürülése után sem volt ok a pánikra, a kapott kuponokból könnyedén merevrészegre tudta magát inni minden kedves művész és a kíséretük is. Azután evés, fürdés, alvás, ki mit szeretett volna, minden a helyszínen kialakított szálláson. Igazából ideálisnak mondható.

Másnap természetesen megterítve a reggelihez, szinte már kínos volt a kedvesség. Kényelmes indulás, hiszen az aznapi koncert csak 70 Km-re volt az előzőtől.

Köszönet jár a bandáknak, a szervezésnek, a klubnak. Aki ott volt jól érezte magát, panasznak semmi helye, tökéletes élmény, köszönjük!

süti beállítások módosítása