wrecking

Beszámolók, személyes észrevételek, billy-s müfajban elkövetett balhékról

HTML

OI-kor születésnapi koncert a Club 202-ben

2013.12.01. 22:14 | caravelle | Szólj hozzá!

  Biztosan nem ez az eddigi leggyorsabb írásos reakció egy balhéra, de hátha így tovább tűnik frissnek az élmény.

Már a bejárat előtti sorokból kiderült, hogy nagyon telt lesz a ház. Érdemes volt előre gondoskodni a jegyekről, a szalagozás-motozás így is sok időt elvett bejutáskor. A lényeg, hogy bent vagyunk, gyorsan egy sört, mert később nem fogunk odaférni a pulthoz, a koncertről meg lemaradunk. . .

Nem tűnt hosszúnak a várakozás, épp csak annyi időnk volt kezdésig, hogy akiket hirtelen kiszúrtunk a tömegben, hogy például majd húsz éve nem láttuk, azokat üdvözöltük, meg váltottunk velük pár szót. Megnyugodtunk amikor konstatáltuk, hogy a zenekarból is jelen van mindenki, találkoztunk egy-két sztárvendéggel, pont legurult a második sör és kezdődött is.

Kedvenc OI-korunkat felajzott tömeg fogadta. A legjobb számokat hallhattuk tőlük, imádtuk hallgatni. A vendégek egymást váltották a színpadon, minden számban volt valami egyedi ezen a balhén. Természetesen Dudi is visszatért a mikrofonhoz aznap este, a nosztalgiát és az eredetiséget mégmagasabbra emelve jelenlétével. Énekelt még Ramon, Kovi, Füzy Gyuri, Bundi, James, Geri, Vanek, Cseresznye Gyuri, Gyalogos, Lojzi, Illés Miki, Maci, Jabba, Norbi, rengeteg nagyszerű zenész, akiken érezni lehetett, hogy számukra is élmény ez a fellépés. Mindenképp meg kell említeni a vendégművészek közül Pesti Prostit is, akinek elég mozgalmasra sikeredett az estéje. A színpadon kezdte ő is, de hamar a közönség közé vetették, ahol eléggé elhasználódott a szegény pára. Jó volt a hangosítás is, abszolút a helyhez illő. Nem egyszer köpködtem már egy-egy koncert kapcsán a hangzásra, de itt tényleg azt hallottam amit kellett. Ami be-becsúszott néha, az bőven belefér élőzene esetében. Mint láttuk a helyszínen is, videófelvétel is készült az eseményről, remélem mihamarabb láthatunk valami jó koncertfelvételt belőle.

Arról beszélgettünk a cimbikkel, hogy nagyjából akinek az életben bármi köze is volt a mozgalomhoz, az most itt feltehetően képviselteti magát. Jó volt a hangulat, majdnem a 25 évvel ezelőtti Pecsában érezhettük magunkat. Volt benne valami nagyszabású érzés. Nem egy klubkoncertről volt szó, hanem érezhetően benne volt a rengeteg munka, szervezés, odaadás.  Csak elismerés és sok köszönet illet mindenkit, akinek ebben benne volt a keze. Aki ott volt, úgy tűnt átérezte, hogy ez a balhé nem egy egyszerű születésnapi pillanatról szól, hanem egy sokéves folyamatról, egy mozgalomról. Azokról, akik a kezdetektől ott voltak, azokról akik odatették magukat, azokról akik csak emlékünkben léteznek már, vagy azokról, akik bármikor is valamilyen szinten részt vettek benne. Nem mondhatjuk, hogy egy egységes társaság volt jelen ezen a megmozduláson. Sok nézet és megjelenés mutatta meg magát, de elmondhatjuk, volt egy érzés, amit mindenki magával hozott: Az ünneplés.

Ünnepelhettük két zenekar, a 20 éves Titkolt Ellenállás, és a 30 éves OI-kor fennállását, és ünnepelhettünk valami meghatározhatatlan lényegiséget, ami harminc éve tart össze embereket. Lehet, hogy sok nézet és elgondolás keveredik, de vannak sarokpontok, amik közösek. Amik összehozzák egy helyre azokat az embereket, akik úgy érezték, ezen a napon ott a helyük.

Szerettünk ott lenni, hatalmas köszönet érte mindenkinek!

 

süti beállítások módosítása